Business is booming.

NHS strikes will happen BEFORE Christmas: ‘Militant’ nursing union announces first walk-out dates

Tusindvis af sygeplejersker vil strejke i to dage næste måned i et forsøg på at bringe NHS i stå.

Royal College of Nursing annoncerede, at den første i rækken af ​​walk outs over løn vil finde sted torsdag den 15. og tirsdag den 20. december.

Sundhedsinsidere har advaret om, at forstyrrelsen vil koste liv, hvor en ‘helligdagsservice’ forårsager forsinkelser og aflysninger til alt fra rutineoperationer til kemoterapi.

Det kommer, da NHS-chefer advarede om, at sundhedsvæsenet står over for ‘sin mest udfordrende vinter nogensinde’ med den ‘tripledemi’ af influenza, Covid og rekordstor efterspørgsel på akutte tjenester og nødtjenester.

Sundhedsminister Steve Barclay sagde, at han ‘beklager dybt’ frafaldene, men tilføjede, at kravene – en lønstigning på 19 procent – ​​simpelthen er ‘ikke overkommelige’.

Ministre har tilbudt en lønstigning på mindst £1.400 for 2022-23, svarende til mellem 4 procent og 5 procents stigning, og respekterer fuldt ud anbefalingerne fra NHS Pay Review.

Royal College of Nursing annoncerede, at den første i rækken af ​​walk outs over løn vil finde sted torsdag den 15. og tirsdag den 20. december

1669336779 306 NHS strikes will happen BEFORE Christmas Militant nursing union announces

Influenzaniveauerne for NHS’s første uge med vinterdata er allerede 10 gange så høje som den tilsvarende periode sidste år og dobbelt så høje som sidste vinters top, viser data

Ambulanceoverdragelser fortsætter også med at lide, med over 10.000 patienter, der ankommer til hospitalet, der sidder fast og venter i mere end en time på at blive udleveret, mens læger kæmper for at finde dem en seng, et rekordantal for den første uge af NHS vinterrapportering i de sidste fem år

Ambulanceoverdragelser fortsætter også med at lide, med over 10.000 patienter, der ankommer til hospitalet, der sidder fast og venter i mere end en time på at blive udleveret, mens læger kæmper for at finde dem en seng, et rekordantal for den første uge af NHS vinterrapportering i de sidste fem år

NHS sengebelægningsprocenter er skyhøje med et gennemsnit på 94 procent for ugen, hvilket giver hospitaler lidt plads til at klare det forventede sæsonpres i de kommende uger.  NHS har tidligere rådet hospitaler til at holde senge på 92 procent belægning

NHS sengebelægningsprocenter er skyhøje med et gennemsnit på 94 procent for ugen, hvilket giver hospitaler lidt plads til at klare det forventede sæsonpres i de kommende uger. NHS har tidligere rådet hospitaler til at holde senge på 92 procent belægning

Officielle tal viser, at 7,1 millioner mennesker i England stod i køen til rutinemæssig hospitalsbehandling, såsom hofte- og knæoperationer, ved udgangen af ​​september ¿ svarende til hver ottende person (rød linje).  Tallet inkluderer mere end 400.000 mennesker, der har ventet, ofte med smerter, i over et år (gule søjler)

Officielle tal viser, at 7,1 millioner mennesker i England stod i køen til rutinemæssig hospitalsbehandling, såsom hofte- og knæoperationer, ved udgangen af ​​september – svarende til hver ottende person (rød linje). Tallet inkluderer mere end 400.000 mennesker, der har ventet, ofte med smerter, i over et år (gule søjler)

Ambulancepræstationsstatistikker for oktober viser, at paramedicinere tog længere tid at nå frem til kategori 1, 2 og 3 tilkald, siden registreringerne begyndte i 2017. Ambulancer tog i gennemsnit 1 time, 1 minut og 19 sekunder at reagere på kategori 2-opkald (røde bjælker). såsom forbrændinger, epilepsi og slagtilfælde.  Dette er mere end tre gange så længe som målet på 18 minutter

Ambulancepræstationsstatistikker for oktober viser, at paramedicinere tog længere tid at nå frem til kategori 1, 2 og 3 tilkald, siden registreringerne begyndte i 2017. Ambulancer tog i gennemsnit 1 time, 1 minut og 19 sekunder at reagere på kategori 2-opkald (røde bjælker). såsom forbrændinger, epilepsi og slagtilfælde. Dette er mere end tre gange så længe som målet på 18 minutter

Det kommer, da fordømmende tal tidligere på måneden afslørede, at mere end 1.400 mennesker ventede mere end 12 timer på at blive set på A&E hver dag i oktober

I mellemtiden er ydeevnen i akutplejen forringet til friske lavpunkter. Mere end 1.400 akutmodtagere blev tvunget til at vente i mere end 12 timer på pleje hver dag i oktober (gule søjler), mens den laveste andel nogensinde blev set inden for fire timer – NHS-målet (rød linje)

Kræftbehandlingen styrtdykkede i september.  Blot 60,5 procent af patienterne påbegyndte kræftbehandling inden for to måneder efter at være blevet henvist til kemoterapi eller strålebehandling (rød linje).  Tallet er faldet fra 61,9 procent en måned tidligere og er det laveste nogensinde registreret i registreringer tilbage til oktober 2009. NHS oplyser, at 85 patienter bør starte behandling inden for denne tidsramme

Kræftbehandlingen styrtdykkede i september. Blot 60,5 procent af patienterne påbegyndte kræftbehandling inden for to måneder efter at være blevet henvist til kemoterapi eller strålebehandling (rød linje). Tallet er faldet fra 61,9 procent en måned tidligere og er det laveste nogensinde registreret i registreringer tilbage til oktober 2009. NHS oplyser, at 85 patienter bør starte behandling inden for denne tidsramme

NHS's sengeblokerende krise er eksploderet siden pandemien med niveauerne af forsinket udledning omkring tredobling af de sammenlignelige tal før pandemien

NHS’s sengeblokerende krise er eksploderet siden pandemien med niveauerne af forsinket udledning omkring tredobling af de sammenlignelige tal før pandemien

Sygeplejestrejker Q&A: Alt hvad du behøver at vide

Hvad var resultatet af strejken?

Sygeplejersker ved flertallet af NHS-organisationer ved stemmesedlen stemte for at strejke – 176 ud af 311 NHS-arbejdsgivere i hele Storbritannien. Nogle nåede ikke valgdeltagelsesgrænsen på 50 procent.

Hvornår varer strejker, og hvor længe varer strejken?

Strejker forventes at begynde i begyndelsen af ​​december og kan finde sted over to datoer, potentielt en tirsdag og en torsdag. De kan vare indtil begyndelsen af ​​maj 2023.

Hvilket niveau af pleje kan patienter forvente?

RCN-håndbogen siger, at sygeplejeydelser i strejkeperioden skal svare til den skeletbemanding, der normalt ses på juledag, selvom NHS siger, at det har gennemtestede procedurer for at begrænse forstyrrelser.

Hvilke sygeplejersker forbliver i stilling?

Akutsygeplejersker i akutmodtagelse og intensiv vil blive ved med at arbejde, ligesom distriktssygeplejersker, der hjælper ældre i samfundet. Andre undtagelser vil blive forhandlet på lokalt plan.

Hvorfor strejker sygeplejersker?

Royal College of Nursing kæmper for en lønstigning på fem procent over inflationen og hævder, at en erfaren sygeplejerskes løn er faldet med 20 procent siden 2010.

Hvad er den lønaftale, de er utilfredse med?

Sygeplejersker i England og Wales modtog en lønstigning på mindst 1.400 £ i år, men RCN hævder, at dette gjorde, at de rent faktisk arbejdede gratis en dag om ugen.

Har der været sygeplejestrejker før?

Ja – nogle sygeplejersker fra fagforeningen UNISON gik i strejke i 2014, og RCN-sygeplejersker i Nordirland gik ud i 2019, men det er første gang, at RCN har afstemt alle sine 300.000 medlemmer i alle britiske lande i sin 106-årige historie.

Hvem kan være den næste til at strejke?

Hundredtusindvis af yngre læger, jordemødre, fysioterapeuter, paramedicinere, IKT-personale og portører er blandt NHS-personale, der enten bliver afstemt eller forventes at blive valgt til strejke på grund af vrede over lønstigninger. Det næste resultat skulle være fra Unison, som lukker sin afstemning den 25. november efter at have spurgt 350.000 NHS-arbejdere, om de vil strejke.

Men RCN har anklaget regeringen for at nægte at komme rundt om forhandlingsbordet og tvinge dem til kamphandlinger.

RCN’s generalsekretær Pat Cullen sagde: ‘Ministrene har haft mere end to uger, siden vi bekræftede, at vores medlemmer følte en sådan uretfærdighed, at de ville slå til for første gang.

»Mit tilbud om formelle forhandlinger blev afvist, og i stedet har ministrene valgt strejke. De har magten og midlerne til at stoppe dette ved at indlede seriøse samtaler om vores tvist.

‘Plejepersonalet har fået nok af at blive taget for givet, nok af lav løn og usikker bemanding, nok af ikke at kunne give vores patienter den pleje, de fortjener.’

Strejkerne vil finde sted i England, Wales og Nordirland. I Skotland har RCN holdt pause med at annoncere strejke, efter at regeringen dér har genåbnet NHS-lønforhandlingerne.

Det følger den første afstemning i RCN’s 106-årige historie, hvor 300.000 medlemmer blev spurgt, om de gik ind for arbejdskampe.

RCN sagde, at det vil annoncere, hvilke særlige NHS-arbejdsgivere, der strejker i næste uge, når formelle meddelelser indsendes.

Kræfthospitaler som Royal Marsden i London og Clatterbridge Cancer Center i Liverpool stemte for at strejke, hvilket satte kemoterapiaftaler i fare.

Behandlingen på mødrehospitaler og børnehospitaler forventes også at blive forstyrret, mens sygeplejersker vil strejke på de største hospitaler i London, herunder Guy’s og St Thomas’, ifølge stemmeresultaterne.

Kritisk pleje i livstruende situationer bør ikke bringes i fare med sundhedsvæsenet, der prioriterer akuthjælp på strejkedage, understregede embedsmænd.

Imidlertid vil elektiv behandling, ambulant pleje og andre sundhedsydelser sandsynligvis blive påvirket, hvilket forværrer et postnummerlotteri.

Embedsmænd sagde, at NHS ‘har prøvet og afprøvet planer’ for at minimere forstyrrelser og sikre, at nødtjenester fortsætter med at fungere.

Hr. Barclay insisterede på, at regeringen har prioriteret NHS ved at tildele yderligere £6,6 milliarder oven i tidligere rekordfinansiering.

Som følge heraf vil nyuddannet sygeplejerske typisk tjene over 31.000 pund om året, hvor flere seniorsygeplejersker tjener betydeligt mere, samt et pensionsbidrag på 20 procent af deres løn.

Han sagde: ‘Jeg er enormt taknemmelig for sygeplejerskernes hårde arbejde og dedikation og beklager dybt, at nogle fagforeningsmedlemmer vil skride til kamp.

“Det er udfordrende tider for alle, og de økonomiske omstændigheder betyder, at RCN’s krav, som med de nuværende tal er en lønstigning på 19,2 procent, koster 10 milliarder pund om året, ikke er overkommelige.”

Andre sundhedsfagforeninger vælger også arbejdere til kamphandlinger, mens ambulancepersonale i Skotland skal gå ud på mandag.

En afstemning blandt hundredtusindvis af Unison-medlemmer lukker på fredag, og blandt Unites NHS-medlemmer i næste uge.

Jordemødre og fysioterapeuter stemmer også om strejker, mens en afstemning af yngre læger åbner i det nye år.

Sundhedsfagforeninger har i flere måneder advaret om, at arbejdere holder op i stort antal på grund af løn og lav moral, hvilket fører til personalemangel på hospitaler og andre dele af NHS.