Business is booming.

Joe Biden lanceert ‘supercharged Cancer Moonshot’ met de dochter van JFK

Joe Biden zei maandag dat het beëindigen van kanker ‘zoals we het kennen’ een van de redenen was waarom hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap toen hij zijn ‘Cancer Moonshot’-initiatief een boost gaf met een vleugje glamour van de familie Kennedy.

Biden, die het aantal sterfgevallen door kanker de komende 25 jaar wil halveren, zei dat kanker kan worden omgezet in een ziekte die kan worden beheerd en waarmee kan worden geleefd.

Hij deed zijn nieuwe oproep aan de John F. Kennedy Library, op de verjaardag van de beroemde ‘Moonshot’-toespraak van president Kennedy.

‘Op de 60e verjaardag van zijn klaroenoproep staan ​​we voor een nieuw buigpunt en samen kunnen we ervoor kiezen om met eenheid, hoop en optimisme verder te gaan’, zei Biden.

Hij riep Amerikanen op om de ‘energieën en vaardigheden’ te verzamelen om ‘een einde te maken aan kanker zoals we die kennen. En zelfs kanker voor eens en altijd genezen.’

‘Deze kanker-moonshot is een van de redenen waarom ik me kandidaat heb gesteld voor het presidentschap’, zei hij.

Biden merkte op dat kanker niet discrimineert. ‘Het maakt niet uit of je Republikein of Democraat bent.’

Biden was in Boston om met opzet John F. Kennedy’s beroemde ‘Moonshot speech’ uit 1962 te herhalen, waarin JFK opriep om een ​​Amerikaan op het maanoppervlak te laten landen – iets wat in 1969 werd bereikt.

Biden had Kennedy’s dochter, die als zijn ambassadeur in Australië fungeert, aan zijn zijde. Hij riep haar en haar zoon Jack terug naar het podium na zijn opmerkingen, zodat ze allemaal samen aan de touwlijn konden werken.

Caroline Kennedy prees Biden herhaaldelijk in haar openingstoespraak.

‘Hij leeft de roeping van president Kennedy om dienstbaar te zijn zijn hele leven en carrière na. Als president heeft hij de ziel van Amerika hersteld, de vrijheid en democratie over de hele wereld. Al meer dan 50 jaar strijdt president Biden voor werkende gezinnen, betaalbare gezondheidszorg, toegang tot kwaliteitsonderwijs en altijd om onze mannen en vrouwen in uniform te eren’, zei ze.

Joe Biden zei dat het beëindigen van kanker 'zoals we het kennen' een van de redenen was waarom hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap toen hij zijn 'Cancer Moonshot'-initiatief een boost gaf met een vleugje glamour van de Kennedy-familie.

Joe Biden zei dat het beëindigen van kanker ‘zoals we het kennen’ een van de redenen was waarom hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap toen hij zijn ‘Cancer Moonshot’-initiatief een boost gaf met een vleugje glamour van de Kennedy-familie.

President Joe Biden begroet ambassadeur Caroline Kennedy voordat hij spreekt over het kanker-moonshot-initiatief in de John F. Kennedy Library

President Joe Biden begroet ambassadeur Caroline Kennedy voordat hij spreekt over het kanker-moonshot-initiatief in de John F. Kennedy Library

President Joe Biden begroet ambassadeur Caroline Kennedy voordat hij spreekt over het kanker-moonshot-initiatief in de John F. Kennedy Library

Jack Schlossberg arriveert om voor president Joe Biden te spreken over het kankerinitiatief;  Schlossberg is de zoon van Caroline Kennedy en de kleinzoon van JFK

Jack Schlossberg arriveert om voor president Joe Biden te spreken over het kankerinitiatief;  Schlossberg is de zoon van Caroline Kennedy en de kleinzoon van JFK

Jack Schlossberg arriveert om voor president Joe Biden te spreken over het kankerinitiatief; Schlossberg is de zoon van Caroline Kennedy en de kleinzoon van JFK

De president vaardigde ook een uitvoerend bevel uit om de Amerikaanse biotechsector te stimuleren als onderdeel van het initiatief, dat een beroep doet op de nationale inspanning om een ​​man op de maan te laten landen.

Deze keer dringt Biden aan op door de overheid gesteunde inspanningen om een ​​meerlagige strijd tegen kanker te coördineren en te financieren, met als doel het sterftecijfer door kanker in de komende 25 jaar te halveren.

Toen hij uit Washington vertrok, vaardigde Biden een bevel uit dat bedoeld was om de baanbrekende inspanningen van de Amerikaanse biotechsector om de groeiende commerciële rivalen in China aan te pakken, te versterken.

Het bevel brengt federale steun voor ‘gebieden die het Amerikaanse biotechnologische leiderschap en ons economisch concurrentievermogen in de komende decennia zullen bepalen’, vertelde een hoge functionaris van de regering Biden aan verslaggevers.

De functionaris zei dat hoewel Amerikaans biotech-onderzoek wereldwijd toonaangevend is, de industriële toepassingen steeds meer in handen zijn van andere landen.

‘Tenzij we biotechnologische innovatie vertalen in economische en maatschappelijke voordelen voor alle Amerikanen, investeren andere landen, waaronder en vooral China, agressief in deze sector’, wat een ‘risico’ vormt, zei de functionaris.

Het Witte Huis zegt dat de Amerikaanse biotech-industrie op het snijvlak van medische vooruitgang staat – recentelijk gezien in de snelle ontwikkeling van vaccins, tests en therapieën om de Covid-19-pandemie te helpen beheersen – maar dat de potentiële reikwijdte veel verder gaat.

President Biden zal spreken in de Kennedy Library op de 60e verjaardag van de beroemde toespraak van John F. Kennedy over ruimtevaart

President Biden zal spreken in de Kennedy Library op de 60e verjaardag van de beroemde toespraak van John F. Kennedy over ruimtevaart

President Biden zal spreken in de Kennedy Library op de 60e verjaardag van de beroemde toespraak van John F. Kennedy over ruimtevaart

De functionaris die met verslaggevers sprak, citeerde studies die suggereren dat ‘technische biologie vóór het einde van het decennium het potentieel heeft om te worden gebruikt in de verwerkende industrie die goed is voor meer dan een derde van de wereldwijde productie’. Dat komt overeen met bijna $ 30 biljoen in termen van waarde.’

Groeigebieden voor de biotech-industrie zijn onder meer nieuwe kunststoffen en rubbers, vliegtuigbrandstof en milieuvriendelijke meststoffen.

De strijd tegen kanker is persoonlijk voor Biden: zijn zoon Beau stierf in 2015 aan hersenkanker toen Biden vice-president was van Barack Obama.

In zijn toespraak in de John F. Kennedy Library and Museum in Boston zal Biden uiteenzetten hoe zijn regering probeert het aantal kankergevallen te verlagen door middel van een systematische vernieuwing van overheidsfinanciering en ondersteuning voor alles, van medisch onderzoek tot het verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg en een beter milieu. conditie.

De koppeling aan het Moon-programma zal trachten het publiek bewust te maken en te steunen in de aanloop naar de tussentijdse congresverkiezingen, waar de Democraten de mogelijkheid van een Republikeinse overwinning in het Congres onder ogen zien, iets wat de komende twee jaar van Bidens eerste ambtstermijn ernstig zou bemoeilijken.

Caroline Kennedy, de Amerikaanse ambassadeur in Australië en dochter van de vermoorde JFK, vertelde CNN dat ze de parallellen goedkeurde die door Biden werden getrokken in de strijd om de dodelijke ziekte te overwinnen.

‘Zestig jaar nadat mijn vader Amerikanen heeft uitgedaagd om op de maan te landen, verwelkomt president Biden grote uitdagingen als nieuwe kansen door ons op een gedurfde koers te zetten om een ​​einde te maken aan kanker zoals we die kennen’, zei ze.

Bidens focus op de kankerbestrijding komt wanneer NASA opnieuw op zoek is naar een terugkeer naar de maan.

Biden benoemt Dr. Renee Wegrzyn tot de eerste directeur van het Advanced Research Projects Agency for Health

Biden benoemt Dr. Renee Wegrzyn tot de eerste directeur van het Advanced Research Projects Agency for Health

Biden benoemt Dr. Renee Wegrzyn tot de eerste directeur van het Advanced Research Projects Agency for Health

Biden zal ook Dr. Renee Wegrzyn noemen, een oude wetenschapsadviseur en meest recentelijk werkzaam bij het biotechbedrijf Ginkgo Bioworks Holdings Inc, als de eerste directeur van het Advanced Research Projects Agency for Health, een door de Amerikaanse overheid gerunde biomedische onderzoeksgroep.

Bij Ginkgo werkte Wegrzyn aan het toepassen van synthetische biologie om infectieziekten – waaronder COVID-19 – te overtreffen door middel van bioproductie, vaccininnovatie en biosurveillance van pathogenen op grote schaal.

Ze werkte ook bij het Defense Advanced Research Projects Agency van het Pentagon en de Intelligence Advanced Research Projects Activity.

De toespraak van Biden zal zijn op de 60ste verjaardag van de Moonshot-toespraak van president Kennedy aan de Rice University.

In die inmiddels beroemde toespraak zei Kennedy: ‘We kiezen ervoor om naar de maan te gaan. We kiezen ervoor om in dit decennium naar de maan te gaan en de andere dingen te doen, niet omdat ze gemakkelijk zijn, maar omdat ze moeilijk zijn, omdat dat doel zal dienen om het beste van onze energie en vaardigheden te organiseren en te meten, omdat die uitdaging er een is dat we bereid zijn te accepteren, een die we niet willen uitstellen, en een die we van plan zijn te winnen, en de anderen ook.’

John F. Kennedy’s ‘Moonshot’-toespraak lanceerde zijn doel om een ​​man op de maan te zetten

In zijn ‘Moonshot’-toespraak op 12 september 1962, karakteriseerde president John F. Kennedy de ruimte als een nieuwe grens.

Hij maakte zijn opmerkingen toen de Sovjet-Unie Amerika versloeg in de ruimtewedloop, terwijl kosmonaut Yuri Gagarin de aarde omcirkelde en veilig landde.

Kennedy gebruikte de toespraak om zijn doel te schetsen om vóór 1970 een man op de maan te laten landen. Maar hij gebruikte zijn opmerkingen ook om de pioniersgeest van Amerika op te roepen, samen met een gevoel van urgentie en lotsbestemming.

Hij reisde naar Houston, Texas, de locatie van NASA’s Mission Control, om te worden geïnformeerd over de mogelijkheid van zijn doel. Vervolgens sprak hij met ongeveer 40.000 mensen in het Rice Stadium van de Rice University.

President John F. Kennedy tijdens zijn Moonshot-toespraak op Rice University

President John F. Kennedy tijdens zijn Moonshot-toespraak op Rice University

President John F. Kennedy tijdens zijn Moonshot-toespraak op Rice University

Het middelste gedeelte van de toespraak wordt het best onthouden en geciteerd:

We varen op deze nieuwe zee omdat er nieuwe kennis te verkrijgen is en nieuwe rechten te winnen zijn, en deze moeten worden gewonnen en gebruikt voor de vooruitgang van alle mensen. Want ruimtewetenschap heeft, net als nucleaire wetenschap en alle technologie, geen eigen geweten. Of het een kracht ten goede of ten kwade zal worden, hangt van de mens af, en alleen als de Verenigde Staten een vooraanstaande positie innemen, kunnen we helpen beslissen of deze nieuwe oceaan een zee van vrede of een nieuw angstaanjagend strijdtoneel zal zijn. Ik zeg niet dat we onbeschermd moeten of zullen gaan tegen het vijandige misbruik van de ruimte, net zo min als we onbeschermd gaan tegen het vijandig gebruik van land of zee, maar ik zeg wel dat de ruimte kan worden verkend en beheerst zonder het vuur van de oorlog te voeden, zonder de fouten te herhalen die de mens heeft gemaakt bij het verspreiden van zijn bevel over deze bol van ons.

Er is nog geen strijd, geen vooroordeel, geen nationaal conflict in de ruimte. De gevaren zijn ons allemaal vijandig gezind. Zijn verovering verdient het beste van de hele mensheid, en de kans op vreedzame samenwerking komt misschien nooit meer terug. Maar waarom, zeggen sommigen, de maan? Waarom dit als ons doel kiezen? En ze vragen zich misschien af, waarom de hoogste berg beklimmen? Waarom, 35 jaar geleden, over de Atlantische Oceaan vliegen? Waarom speelt Rice Texas?

We kiezen ervoor om naar de maan te gaan. We kiezen ervoor om naar de maan te gaan… We kiezen ervoor om in dit decennium naar de maan te gaan en de andere dingen te doen, niet omdat ze gemakkelijk zijn, maar omdat ze moeilijk zijn; omdat dat doel zal dienen om het beste van onze energie en vaardigheden te organiseren en te meten, omdat die uitdaging er een is die we bereid zijn aan te gaan, een die we niet willen uitstellen en een die we van plan zijn te winnen, en de anderen ook.

Kennedy werd geprezen omdat hij de toespraak gebruikte om te benadrukken wat het beste is in Amerika en om een ​​levendige, optimistische kijk op de toekomst te geven.

John Kennedy's doel om een ​​man op de maan te laten lopen werd - postuum - gerealiseerd in juli 1969, met de succesvolle Apollo 11-missie;  boven astronaut Edwin Aldrin loopt op het maanoppervlak

John Kennedy's doel om een ​​man op de maan te laten lopen werd - postuum - gerealiseerd in juli 1969, met de succesvolle Apollo 11-missie;  boven astronaut Edwin Aldrin loopt op het maanoppervlak

John Kennedy’s doel om een ​​man op de maan te laten lopen werd – postuum – gerealiseerd in juli 1969, met de succesvolle Apollo 11-missie; boven astronaut Edwin Aldrin loopt op het maanoppervlak

Kennedy’s doel om een ​​man op de maan te laten lopen werd – postuum – gerealiseerd in juli 1969, met de succesvolle Apollo 11-missie van het Apollo-programma.

.