Business is booming.

Heart attack patients wait three hours for an ambulance in parts of England

Patiënten met een hartaanval hebben drie uur moeten wachten op een ambulance in een van de zwaarst getroffen gebieden van Engeland, als teken van de steeds erger wordende NHS-crisis.

NHS-chefs in Cornwall gaven toe dat ze ‘niet trots’ zijn op de gemiddelde wachttijd van 200 minuten voor oproepen van categorie 2 – wat 11 keer het nationale doel van 18 minuten is.

Het is de slechtste reactietijd ooit voor het gebied. Maar de nationale wachttijden zijn ook verschrikkelijk, met de gemiddelde patiënt met een hartaanval die in juli in iets minder dan een uur wordt gezien.

Spoedeisende hulpafdelingen bevinden zich momenteel ook op het breekpunt – met bijna 30.000 mensen die meer dan 12 uur per dag op de SEH wachten.

Een zorgwekkend teken is dat een interne NHS-memo die vandaag is uitgelekt, laat zien dat sterfgevallen op spoedeisende hulpafdelingen ‘steeds vaker voorkomen’.

Overheidsfunctionarissen onderzoeken nu ‘mogelijk vermijdbare’ sterfgevallen die mogelijk zijn veroorzaakt door de vertragingen in ambulances en spoedeisende hulpafdelingen.

Ambtenaren zeggen dat dit mogelijk de oorzaak is van de onverklaarbare stijging van de overtollige sterfte in de afgelopen maanden.

De NHS zegt dat de huidige crisis wordt aangedreven door zogenaamde bedblokkers, die niet kunnen worden ontslagen vanwege een crisis in de sociale zorg.

Ziekenhuizen kampen ook met recordachterstanden, personeelstekorten, overtollige opnames door de hittegolf en de resteffecten van een recente piek in Covid.

Deskundigen hebben ook gewaarschuwd dat ziekenhuizen later in het jaar te maken kunnen krijgen met een toestroom van patiënten wanneer de kosten van levensonderhoud hoog oplopen.

Ambulancecijfers van NHS England laten zien dat de gemiddelde wachttijd voor een hartaanval en slachtoffers van een beroerte voor de tweede keer ooit de 59 minuten overschreed (rode balken).  De gele lijn toont het aantal oproepen van categorie twee, dat 379.460 . bereikte

Ambulancecijfers van NHS England laten zien dat de gemiddelde wachttijd voor een hartaanval en slachtoffers van een beroerte voor de tweede keer ooit de 59 minuten overschreed (rode balken). De gele lijn toont het aantal oproepen van categorie twee, dat 379.460 . bereikte

Uit de meest recente gegevens van NHS Engeland voor juli blijkt dat meer dan 29.000 zieke mensen vorige maand 12 uur op de spoedeisende hulp hebben gewacht (gele lijnen) - vier keer meer dan het NHS-doel en een derde hoger in juni, wat het vorige record was.  Ondertussen daalde het percentage patiënten dat binnen vier uur werd gezien - het tijdsbestek dat 95 procent van de mensen zou moeten worden gezien - vorige maand tot 71 procent (rode lijn), het laagste geregistreerde percentage sinds het begin van de registratie in 2010

Uit de meest recente gegevens van NHS Engeland voor juli blijkt dat meer dan 29.000 zieke mensen vorige maand 12 uur op de spoedeisende hulp hebben gewacht (gele lijnen) - vier keer meer dan het NHS-doel en een derde hoger in juni, wat het vorige record was.  Ondertussen daalde het percentage patiënten dat binnen vier uur werd gezien - het tijdsbestek dat 95 procent van de mensen zou moeten worden gezien - vorige maand tot 71 procent (rode lijn), het laagste geregistreerde percentage sinds het begin van de registratie in 2010

Uit de meest recente gegevens van NHS Engeland voor juli blijkt dat meer dan 29.000 zieke mensen vorige maand 12 uur op de spoedeisende hulp hebben gewacht (gele lijnen) – vier keer meer dan het NHS-doel en een derde hoger in juni, wat het vorige record was. Ondertussen daalde het percentage patiënten dat binnen vier uur werd gezien – het tijdsbestek dat 95 procent van de mensen zou moeten worden gezien – vorige maand tot 71 procent (rode lijn), het laagste geregistreerde percentage sinds het begin van de registratie in 2010

NHS-gegevens voor juli toonden aan dat de gemiddelde ambulancewachttijd voor oproepen van categorie 2 – waaronder slachtoffers van een hartaanval en een beroerte – voor de tweede keer ooit 59 minuten overschreed in Engeland.

Ambulance wacht op de meest serieuze 999 oproepen vorige maand bereikte een recordhoogte van negen en een halve minuut. Het doel is zeven minuten.

In een gesprek met de raad van bestuur van de Cornwall Partnership Foundation Trust zei CEO Debbie Richards dat de gemiddelde wachttijd voor categorie 2-oproepen in de regio ‘rond de 200 minuten zweefde’.

WAT TONEN DE NIEUWSTE PRESTATIECIJFERS VAN DE NHS?

De algemene wachtlijst steeg naar 6,73 miljoen in juni. Dit is een stijging van 6,61 miljoen in mei en is het hoogste aantal sinds het begin van de metingen in augustus 2007.

Er waren 3.861 mensen meer dan twee jaar wachten om eind juni met de behandeling te beginnen, een daling ten opzichte van 8.028 in mei, maar nog steeds hoger dan in april 2021, toen het cijfer begon te worden geregistreerd.

Het aantal mensen meer dan een jaar wachten om te beginnen met een ziekenhuisbehandeling was 355.774, een stijging van 331.623 de vorige maand en het hoogste ooit geregistreerd.

Een record van 29.317 mensen moesten wacht meer dan 12 uur op de SEH-afdelingen in Engeland in juli. Het cijfer is gestegen van 22.034 in juni en is het hoogste in elke maand sinds het record begon in 2010.

In totaal 136.221 mensen minstens vier uur gewacht van de beslissing om in juli te worden toegelaten, iets lager dan het hoogste punt ooit van 136.298 in maart.

Slechts 71 procent van de patiënten was binnen vier uur gezien op A&E’s vorige maand, de slechtste prestatie ooit. De NHS-normen bepalen dat 95 procent binnen de vier uur moet worden toegelaten, overgedragen of ontslagen.

Het gemiddelde reactietijd categorie één – telefoontjes van mensen met levensbedreigende ziekten of verwondingen – duurde negen minuten en 35 seconden. De streeftijd is zeven minuten.

Ambulances hadden gemiddeld 59 minuten en zeven seconden nodig om te reageren categorie twee oproepen, zoals brandwonden, epilepsie en beroertes. Dit is drie keer langer dan het doel van 18 minuten.

Reactietijden voor categorie drie oproepen – zoals late stadia van de bevalling, niet-ernstige brandwonden en diabetes – gemiddeld drie uur, 17 minuten en zes seconden. Ambulances moeten binnen twee uur bij deze oproepen aankomen.

Ongeveer 430.037 patiënten (27,5 procent) wachtten meer dan zes weken op een sleutel diagnostische toets in juni, inclusief een MRI-scan, niet-verloskundige echografie of gastroscopie.

Volgens de Gezondheidsjournaalzei ze: ‘Ik ben niet trots om dit te melden.’

Gegevens over responstijden worden niet op provinciaal niveau gepubliceerd, maar er wordt aangenomen dat Cornwall het eerste gebied in het land is dat responstijden van 200 minuten voor de oproepen registreert.

Een woordvoerder van het geïntegreerde zorgsysteem van Cornwall en de Isles of Scilly zei tegen MailOnline: ‘Net als in andere delen van het land blijft ons gezondheids- en zorgsysteem onder druk staan.

‘De redenen hiervoor zijn complex, waaronder een grote vraag naar eerste- en tweedelijnszorg, geestelijke gezondheidszorg en sociale zorg voor volwassenen.

‘Onze teams blijven samenwerken om mensen te ondersteunen die onze zorg nodig hebben en we moedigen mensen aan om de meest geschikte service te gebruiken – inclusief uw plaatselijke apotheek, lichte verwondingen of 111 online – om onze spoedeisende hulp en 999-service beschikbaar te houden voor mensen met dringende en levensbedreigende behoeften.’

Ambulances in de regio worden beheerd door South Western Ambulance Service, die ook Devon, Somerset, Bristol, Wiltshire en Gloucestershire bestrijkt.

Het ambulancevertrouwen had in juli een gemiddelde responstijd van één uur en 15 minuten voor oproepen van categorie 2.

In april bereikte de responstijd op deze noodsituaties een recordhoogte van twee uur.

Ziekenhuizen zeggen dat ze niet genoeg patiënten kunnen ontslaan in de sociale zorg vanwege een gebrek aan personeel in die sector.

Dit heeft geleid tot blokkades buiten de spoedeisende hulpafdelingen, waar ambulances met patiënten achterin tot meer dan 20 uur moeten wachten, wat betekent dat ze niet in staat zijn om te reageren op 999 oproepen.

Vorige maand zag het Royal Cornwall Hospital in Truro een rij van 25 voertuigen buiten de afdeling spoedeisende hulp, waarbij ambulances niet in staat waren om patiënten af ​​te zetten en weer op weg te gaan.

De SEH-crisis is zo ver geëscaleerd dat senior artsen hebben gewaarschuwd dat er meer mensen sterven in wachtkamers voordat ze medische hulp kunnen krijgen.

Een interne memo bij Royal Albert Edward Infirmary in Wigan, ingezien door de HSJ, onthulde dat de afdeling spoedeisende hulp vijf doden heeft gezien in haar laatste wekelijkse audit.

Normaal gesproken zou het er maar één of twee opnemen.

Dr. Martin Farrier, chief clinical information officer van de Wrightington, Wigan and Leigh Teaching Hospitals Foundation Trust, schreef in de memo dat ‘er alle reden is om te denken’ dat de aantallen in de winter slechter zullen worden, volgens HSJ.

Hij zei: ‘Van de 72 patiënten op de spoedeisende hulp terwijl ik dit schrijf, zijn er 16 langer dan 24 uur geweest en 34 langer dan 12 uur. Het langste verblijf is bijna 48 uur.

‘Het komt steeds vaker voor om op de SEH te overlijden. We hebben A&E-sterfgevallen opgenomen [in weekly audits] voor de laatste 4 jaar. Vroeger waren ze op of twee. Deze week waren het er 5.

‘Vroeger stierven ze bij of vlak na aankomst, maar dat verandert ook. Er is alle reden om te denken dat de winter erger zal zijn.’

Een audit van de afdeling waarschuwde dat ‘de opnamedruk de afgelopen maanden niet is afgenomen’, terwijl de afdelingen in de zomer net zo vol waren.

De druk op de dienstverlening is momenteel ‘extremer dan de ergste winter van de afgelopen 15 jaar’, aldus het rapport.

Het zei dat de ‘overbelasting leidt tot minder goede zorg en hogere sterftecijfers’, met patiënten die vastzitten op de SEH, wachtend op bedden en daar sterven.

Het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg heeft een onderzoek gelanceerd naar de vraag of vertragingen bij de NHS leiden tot een toename van vermijdbare ziekenhuissterfte.

Vroege onderzoeken suggereren dat de meeste extra sterfgevallen in de afgelopen maanden te wijten waren aan hartaanval-, beroerte- en diabetespatiënten, aldus ambtenaren.

Een DHSC-woordvoerder vertelde de HSJ: ‘Analyse loopt. Vroeg onderzoek suggereert echter dat aandoeningen van de bloedsomloop en diabetes gedeeltelijk verantwoordelijk kunnen zijn voor de extra sterfgevallen.

‘Deze laatste resultaten benadrukken het belang van actief beheer van cardiovasculair risico, aangezien er goed bewijs is dat veel cardiovasculaire sterfgevallen mogelijk te voorkomen zijn.’

Het aantal mensen in Engeland op de wachtlijst voor routinematige ziekenhuisbehandeling bereikte in juni een record van 6,7 miljoen – wat betekent dat een op de acht nu vastzit in de achterstand

Het aantal mensen in Engeland op de wachtlijst voor routinematige ziekenhuisbehandeling bereikte in juni een record van 6,7 miljoen – wat betekent dat een op de acht nu vastzit in de achterstand

Het aantal mensen in Engeland op de wachtlijst voor routinematige ziekenhuisbehandeling bereikte in juni een record van 6,7 miljoen – wat betekent dat een op de acht nu vastzit in de achterstand

Uit kankergegevens van de NHS blijkt dat slechts zes op de tien mensen met hun eerste kankerbehandeling begonnen binnen twee maanden na een dringende verwijzing van de huisarts in juli - de slechtste prestatie ooit gerapporteerd en ruim onder het doel van 85 procent

Uit kankergegevens van de NHS blijkt dat slechts zes op de tien mensen met hun eerste kankerbehandeling begonnen binnen twee maanden na een dringende verwijzing van de huisarts in juli - de slechtste prestatie ooit gerapporteerd en ruim onder het doel van 85 procent

Uit kankergegevens van de NHS blijkt dat slechts zes op de tien mensen met hun eerste kankerbehandeling begonnen binnen twee maanden na een dringende verwijzing van de huisarts in juli – de slechtste prestatie ooit gerapporteerd en ruim onder het doel van 85 procent

Het komt nadat NHS-gegevens lieten zien dat het aandeel patiënten dat binnen vier uur op de eerste hulp werd gezien – het tijdsbestek dat 95 procent zou moeten worden behandeld – vorige maand is gedaald tot 71 procent, het laagste geregistreerde percentage sinds het begin van de registratie in 2010.

Uit cijfers van NHS England blijkt dat in juli 2,1 miljoen op de SEH-afdelingen in het hele land opdaagden.

Het cijfer is lager dan de twee voorgaande maanden en vergelijkbaar met het niveau van vóór de pandemie.

Maar het aantal mensen dat 12 uur of langer moest wachten, bereikte 29.317 – vier keer meer dan alle wachttijden van 12 uur voor heel 2019.

Voordat Covid toesloeg, bereikte het een maandelijks hoogtepunt van 2.847.

Bijna alle SEH-bezoekers (95 procent) zouden binnen vier uur moeten worden opgenomen, overgeplaatst of ontslagen.

Maar zijn doel is sinds 2015 landelijk niet gehaald.

En men denkt dat het probleem veel erger is dan de cijfers suggereren.

De periode van 12 uur omvat de tijd tussen de medici die besluiten dat een patiënt moet worden opgenomen en het moment waarop ze daadwerkelijk een bed krijgen.

Maar patiënten arriveren meestal uren voordat hun toestand ernstig genoeg wordt geacht voor verdere behandeling.

De NHS wijt het probleem deels aan een tekort aan bedden. Het zei dat slechts vier op de tien patiënten het ziekenhuis konden verlaten toen ze er klaar voor waren in juli vanwege een tekort aan maatschappelijk zorgpersoneel, dat vaak de zorg voor patiënten overneemt zodra ze zijn ontslagen.

Het zei dat 12.900 patiënten per dag meer tijd in het ziekenhuis doorbrachten dan nodig was – 11 procent meer dan in juni.

En Covid zet nog steeds druk op de gezondheidsdienst, die in juli 48.000 geïnfecteerde patiënten behandelde.

Maar slechts een derde van dit aantal werd opgenomen omdat ze onwel waren met het virus.

De andere tweederde werd voornamelijk opgenomen voor een andere aandoening, maar testte toevallig positief.

.