Business is booming.

Cubs and Cardinals are revealed as opponents for 2023 London Series

Drie maanden nadat Londen plannen aankondigde om Major League Baseball-wedstrijden te organiseren in 2023, 2024 en 2026, bevindt de stad zich nu midden in de Route 66-rivaliteit.

De Chicago Cubs en St. Louis Cardinals, tegenstanders van de National League, gescheiden door 300 mijl snelweg, spelen op 24 en 25 juni van volgend jaar een set van twee wedstrijden in de Britse hoofdstad, zo maakten het kantoor van de commissaris en de spelersvakbond donderdag bekend.

De hervatting van de London Series, zoals bekend, maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van MLB om het spel naar het buitenland te laten groeien, nadat het eerder een paar uitverkochte Boston Red Sox-New York Yankees-wedstrijden had gehouden op het terrein van West Ham United in 2019. vervolgreeksen in 2020 zijn afgelast vanwege de pandemie van het coronavirus.

Vuurwerk explodeert na wedstrijd één van de 2019 Major League Baseball London Series tussen de Boston Red Sox en de New York Yankees

Vuurwerk explodeert na wedstrijd één van de 2019 Major League Baseball London Series tussen de Boston Red Sox en de New York Yankees

Raheem Sterling uit Engeland en Manchester City spreekt met CC Sabathia #52 van de New York Yankees op het veld tijdens previews voorafgaand aan de MLB London Series-wedstrijden tussen Boston Red Sox en New York Yankees in London Stadium op 28 juni 2019 in Londen

Raheem Sterling uit Engeland en Manchester City spreekt met CC Sabathia #52 van de New York Yankees op het veld tijdens previews voorafgaand aan de MLB London Series-wedstrijden tussen Boston Red Sox en New York Yankees in London Stadium op 28 juni 2019 in Londen

Raheem Sterling uit Engeland en Manchester City spreekt met CC Sabathia #52 van de New York Yankees op het veld tijdens previews voorafgaand aan de MLB London Series-wedstrijden tussen Boston Red Sox en New York Yankees in London Stadium op 28 juni 2019 in Londen

Voormalig Yankees-werper CC Sabathia

Voormalig Yankees-werper CC Sabathia

Een fan toont een bord voor Game 2 in 2019

Een fan toont een bord voor Game 2 in 2019

Zoals CC Sabathia zich herinnert, waren fans enthousiast over de London Series 2019, mede dankzij een aantal hoog scorende games. (Rechts) Een fan toont een bord voor Game 2 in 2019, wat aangeeft dat koningin Elizabeth II een zwak heeft voor de toenmalige rechtsvelder Mookie Betts uit Boston

In deze door The Invictus Games Foundation geleverde hand-outafbeelding, voegt Prins Harry, Hertog van Sussex en Meghan, Hertogin van Sussex zich bij de New York Yankees in hun clubhuis en ontvangt cadeaus voor Archie voorafgaand aan hun wedstrijd tegen de Boston Red Sox in het London Stadium op 29 juni 2019 in Londen

In deze door The Invictus Games Foundation geleverde hand-outafbeelding, voegt Prins Harry, Hertog van Sussex en Meghan, Hertogin van Sussex zich bij de New York Yankees in hun clubhuis en ontvangt cadeaus voor Archie voorafgaand aan hun wedstrijd tegen de Boston Red Sox in het London Stadium op 29 juni 2019 in Londen

In deze door The Invictus Games Foundation geleverde hand-outafbeelding, voegt Prins Harry, Hertog van Sussex en Meghan, Hertogin van Sussex zich bij de New York Yankees in hun clubhuis en ontvangt cadeaus voor Archie voorafgaand aan hun wedstrijd tegen de Boston Red Sox in het London Stadium op 29 juni 2019 in Londen

Acteur Rami Malek en regisseur Spike Lee zijn te zien op de tribunes tijdens wedstrijd één van de London Series tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox in London Stadium op zaterdag 29 juni 2019

Acteur Rami Malek en regisseur Spike Lee zijn te zien op de tribunes tijdens wedstrijd één van de London Series tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox in London Stadium op zaterdag 29 juni 2019

Acteur Rami Malek en regisseur Spike Lee zijn te zien op de tribunes tijdens wedstrijd één van de London Series tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox in London Stadium op zaterdag 29 juni 2019

‘Het was zo’n coole ervaring om in het VK te kunnen spelen’, zei voormalig Yankees-werper en American League All-Star CC Sabathia tijdens een telefonische vergadering voorafgaand aan de aankondiging van donderdag.

Eerlijk gezegd speelde de 42-jarige linkshandige niet in de twee wedstrijden: 17-13 en 12-8 Yankees-overwinningen.

Sabathia was bezig aan zijn laatste seizoen in de majors en maakte na bijna twee decennia de overstap naar de bullpen als een van de beste honkbalspelers bij de Cleveland Indians en Yankees.

Maar zoals hij zich herinnert, was de kans om in Londen te spelen een grote invloed op zijn beslissing om in 2019 voor het laatste seizoen terug te keren.

‘Ik kwam pas in 2019 terug omdat we in Londen speelden’, zei Sabathia. ‘Ik dacht dat het een toffe ervaring zou zijn: Red Sox, Yankees. Ik was op weg om met pensioen te gaan, ze kondigden de serie aan en ik dacht ‘Woah, misschien kom ik nog een jaar terug’, en het was een van de beste ervaringen die ik ooit heb gehad met honkbal.

‘Daar heb ik niet aan meegedaan, wat nog beter was,’ lachte Sabathia, terwijl ze herinneringen ophaalde aan het verkennen van Londen met zijn vrouw en vier kinderen. ‘Dus ik kreeg een kans’ [to be a tourist]. Ik ging naar de Harry Potter-studio’s en nam mijn familie mee naar heel Londen. Ik zag Tower Bridge, Buckingham Palace en al deze verschillende dingen, dus ik kreeg de kans om een ​​toerist te zijn en rond te hangen met mijn familie, wat een geweldige ervaring was. En we wonnen beide wedstrijden, dus dat was gaaf.’

Aaron Judge #99 van de New York Yankees ondertekent handtekeningen voor wedstrijd twee van de London Series tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox in London Stadium op zondag 30 juni 2019 in Londen

Aaron Judge #99 van de New York Yankees ondertekent handtekeningen voor wedstrijd twee van de London Series tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox in London Stadium op zondag 30 juni 2019 in Londen

Aaron Judge #99 van de New York Yankees ondertekent handtekeningen voor wedstrijd twee van de London Series tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox in London Stadium op zondag 30 juni 2019 in Londen

Een fan draagt ​​een shirt dat de vrede bewaart in het gezin tussen het gesplitste St. Louis en Chicago

Een fan draagt ​​een shirt dat de vrede bewaart in het gezin tussen het gesplitste St. Louis en Chicago

Een fan draagt ​​een shirt dat de vrede bewaart in het gezin tussen het gesplitste St. Louis en Chicago

Honkbal en Groot-Brittannië zijn van oudsher vreemden voor elkaar, hoewel de sport voor het eerst werd genoemd in een authentiek Engels dagboek dat dateert uit 1755 – een halve eeuw voordat het voor het eerst werd genoemd in Amerikaanse teksten.

En zelfs als het spel technisch niet in Engeland is uitgevonden, zijn de wortels van honkbal duidelijk verbonden met sporten als cricket en rounders, zoals Britse sportfans Amerikanen er snel aan herinneren.

Er zijn duidelijke obstakels voor honkbal. Het moderne publiek heeft met name geklaagd over de lengte van games.

De London Series van 2019 hielp daar zeker niet bij. De eerste game – een knokpartij met 30 runs – duurde bijna vijf uur en was bijna de langste game van negen innings in de MLB-geschiedenis.

Sabathia vindt de lengte van het spel echter geen probleem, zolang er maar actie is.

‘Ik kan me niet echt herinneren dat de wedstrijden zo lang waren, omdat er zoveel gescoorde punten waren’, zei hij. ‘Als je je die eerste wedstrijd kunt herinneren, we kwamen naar buiten en sloegen een aantal homeruns en zij kwamen naar buiten en sloegen een aantal homeruns. Het was gewoon super vermakelijk. Ik vind een lange wedstrijd niet erg als we wat runs krijgen.

‘De menigte was erg levendig en gehyped’, voegde hij eraan toe. ‘We zagen geen dode tijd in de menigte.’

MLB-spellen zijn duidelijk eerder buiten de continentale VS en Canada gespeeld.

Boston Red Sox-fans in Londen vieren de komst van het team voor de 2019-serie

Boston Red Sox-fans in Londen vieren de komst van het team voor de 2019-serie

Boston Red Sox-fans in Londen vieren de komst van het team voor de 2019-serie

Naast de London Series van 2019 zijn er bijvoorbeeld reguliere seizoensgevechten in Tokio geweest.

Maar Japan is al een honkballiefhebbend land. Om het spel te laten groeien in Europa, waar de sportscene wordt gedomineerd door voetbal, denkt Sabathia dat MLB zijn format moet blijven aanpassen. In het bijzonder moedigde hij officials aan om de defensieve verschuiving te verbieden – iets dat dit seizoen de schuld krijgt van de afnemende aanval rond de majors – en een pitchklok te implementeren om het speeltempo te verhogen.

Beide kwesties zijn de afgelopen jaren veel besproken rond honkbal en Sabathia denkt dat ze het geheim zouden kunnen bevatten om nieuwe fans te bereiken.

‘Ik denk dat dat de manier is om het spel te laten groeien,’ zei Sabathia. ‘De eerste vraag die ik hier kreeg, was hoe lang de games waren, dus ik denk dat als we enkele van deze regelwijzigingen kunnen doorvoeren, het spel wat sneller op gang kunnen komen en meer actie in het spel kunnen krijgen, ik denk dat dat de beste manier is om laat de fanbase groeien.’

Aaron Judge-fans zijn te zien op de tribunes tijdens de eerste wedstrijd van de London Series tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox in het London Stadium op zaterdag 29 juni 2019

Aaron Judge-fans zijn te zien op de tribunes tijdens de eerste wedstrijd van de London Series tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox in het London Stadium op zaterdag 29 juni 2019

Aaron Judge-fans zijn te zien op de tribunes tijdens de eerste wedstrijd van de London Series tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox in het London Stadium op zaterdag 29 juni 2019

Wat de spelers betreft, raadt Sabathia aan om wat te slapen in het vliegtuig om een ​​jetlag te voorkomen, en om zich voor te bereiden op een wedstrijd met hoge scores, want London Stadium is absoluut een ‘hitter’s park’.

‘De bal vloog,’ zei Sabathia. ‘Jongens zagen de bal die dag heel, heel goed. ‘Ik herinner [Yankees outfielder] Aaron Hicks was de eerste man die een homerun sloeg en hij kwam binnen en zei ‘oh mijn god, ik kan de bal hier zo goed zien’. Dat bleek zo te zijn, want die eerste innings duurden anderhalf uur en er waren ongeveer 10 tot 15 homeruns in die innings. Toen de bal begon te vliegen, dacht ik ‘Man, ik ben blij dat ik deze twee dagen niet werp’.

De fans, zei Sabathia, zullen een van de beste rivaliteiten van honkbal te zien krijgen.

De Cubs behoren momenteel tot de slechtste teams van honkbal, terwijl de Cardinals in de play-offs blijven op 55-48 dankzij een aanval met sluggers Paul Goldschmidt en Nolan Arenado.

‘Het is heel intens,’ zei Sabathia. ‘Beide teams speelden tegen elkaar in de [National League] Lange tijd centraal. Ik had me niet echt gerealiseerd hoe groot de rivaliteit tussen Cubs en Cardinals was, totdat ik daar in de Central kwam. Het is net als de Yankees en de Red Sox, die twee teams haten elkaar. Er is veel kwaad bloed geweest tussen die twee, en ik vind het geweldig dat we proberen de klassieke rivaliteit te evenaren en die naar het grotere podium te brengen.’

Ja, het zijn maar twee wedstrijden, maar Sabathia staat erop dat de inzet wordt verhoogd wanneer je op een groter podium speelt, zoals een zeldzaam spel in Londen.

‘Ik denk dat het belangrijkste aan het spelen in het buitenland is dat je wilt winnen’, zei hij. ‘Natuurlijk is het leuk om naar Londen te komen, maar je wilt niet zo ver reizen om je voor de gek te houden. Het is midden juni en als je speelt in deze grote evenementen die je wilt winnen, geeft het je een extra boost wanneer je aan deze speciale evenementen mag spelen.’

St. Louis Cardinals speelt op 24 en 25 juni in het London Stadium tegen Chicago Cubs in de MLB World Tour: London Series 2023. Voor updates van tickets en evenementen, registreer je op mlb.com/londonseries

Yankees-manager Aaron Boone #17 van de New York Yankees overhandigt Meghan, Hertogin van Sussex en Prins Harry, Hertog van Sussex een geschenk in het clubhuis voorafgaand aan wedstrijd één van de London Series tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox in Londen Stadium op zaterdag 29 juni 2019 in Londen

Yankees-manager Aaron Boone #17 van de New York Yankees overhandigt Meghan, Hertogin van Sussex en Prins Harry, Hertog van Sussex een geschenk in het clubhuis voorafgaand aan wedstrijd één van de London Series tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox in Londen Stadium op zaterdag 29 juni 2019 in Londen

Yankees-manager Aaron Boone #17 van de New York Yankees overhandigt Meghan, Hertogin van Sussex en Prins Harry, Hertog van Sussex een geschenk in het clubhuis voorafgaand aan wedstrijd één van de London Series tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox in Londen Stadium op zaterdag 29 juni 2019 in Londen

.